Helse

Hvorfor mer frukt og grønt i bedrifter?

  • Riktig kosthold med mye frukt og grønt, regelmessig mosjon og passe kroppsvekt, kan forebygge opptil 30-40% av krefttilfellene.
  • Masse frukt or grønnsker kan forebygge 20% eller mer av kreft-tilfellene.
  • Masse frukt og grønnsaker er også gunstig i forhold til utvikling av hjerte- karsykdommer, høyt blodtrykk, overvekt, sukkersyke, forstoppelse og andre sykdommer og plager.
  • Alle anbefales derfor å spise minst 2 porsjoner frukt og 3 porsjoner grønnsaker daglig.
  • De ansatte spiser minst ett måltid på jobben – medbrakt eller kjøpt i kantinen.

For å nå målet om “minst 5 om dagen”, er det viktig at alle bedrifter har et fristende tilbud om frukt og grønt.

Jobbfrukt samarbeider med fylkeslegen i Vest – Agder for å gi bedrifter en “grønnere” hverdag.