Grove tacomuffins

Ingredienser: grove muffins
35 g tacokrydder (lag ditt eget eller bruk ferdig kjøpt)
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
10 g bakepulver
5 g natron
70 g revet ost
400 g yoghurt / kesam
15 g rapsolje
40 g maiskorn
10 g chiafrø
Valgfritt: stekt kjøttdeig eller kylling
Fremgangsmåte: muffins
Bland sammen alt det våte i en eltebolle.
Tilsett alt det tørre og bland sammen.
Rør inn revet ost og mais.
Øs opp i muffinsformer med en kompottskje.
Det kan tilsettes stekt kjøttdeig eller kylling for ekstra protein.
Nachoschips, knuses lett + 50 g revet ost til toppen.
Dryss over revet ost og nachoschips til slutt.
Stekes på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Avkjøles på rist
Ingredienser: salsa
1 kg ferske tomater
2 stk paprika, rød
1 stk stor Kepa løk
½-1 Lime,
Skall + saft
1/2 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1 stk stor rød chili, fersk
½ ts salt
en klype pepper
2 ss tomatpure
2 ts sukker
1 ts epleeddik
1 ss vegansk: grønnsaksfond eller kjøttfond
Fremgangsmåte: salsa
Alt finhakkes.
Kokes i 2 timer.
Tilsett 2 potter fersk koriander.
Kok opp.
Pakkes varm i kokeposer til vakuum eller på tette glass.